Volontär / Jourhem

Jourhem –  jourhem@andrachansen.org

Förutsättningar för jourhem:

  • Om du har egna djur – eget rum för det djur du tar emot.
  • Karantän på 4 veckor gäller för att säkerställa att parasiter och ohyra bekämpats.
  • Rummet ska ha god ventilation och dagsljusinsläpp dvs ett fönster som katten kan titta ut genom. God belysning så att det utan hinder går att exempelvis ge sårvård.
  • Utrymmet måste vara fritt från skaderisker. Ta bort elsladdar som är lösa, se över om det finns något som djuret kan fastna i eller göra illa sig på. Ta bort prydnadssaker som kan åka i golvet. Blommar och annat olämpligt att äta.
  • Det ska finnas utrymme att leka, klättra och vila ostört.
  • Mat, vatten och sandlåda ska placeras på så sätt att fler djur ostört ska kunna äta och dricka utan att riskera att bli utan. Sandlåda skall placeras minst 2 meter eller mer ifrån mat- och vattenskål. Regeln en sandlåda mer än antal katter är att föredra, dessa ska städas frekvent för att förhindra olyckor.
  • Föreningens katter hålls ALLTID inomhus!

Volontär i fält – Hämta eller lämna katter, mat, burar och annat som behöver förflyttas. Är du en klippa på att planera, genomföra och slutföra uppdrag i fält är detta ett uppdrag för dig. Du kanske är en nattuggla som gärna tar pannlampa och stickning eller korsord med för att sitta och vakta fällor när normalt folk ligger och sover. Skicka ett mail med kontaktuppgifter så läggs du till i vår fältgrupp. info@andrachansen.org

Volontär insamling – Är du bäst när det gäller på sälj? Vi syns på marknader och mässor, säljer kakor eller är ute och informerar om katter, kattproblem, kastrering och föreningen. Är du passande i rollen som vårt ansikte utåt? Nej, utseendet har ingen betydelse, det är insidan och drivet som räknas. info@andrachansen.org

Intresseanmälan jourhem

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.