Välkommen till Andra Chansen Mora Orsa

MĂ„nadsgivare

đŸŸGĂ„ in pĂ„ din internetbank och sök "Andra Chansen" skicka pm med önskat belopp. Eller....

đŸŸFör att fĂ„ blankett för utskrift skicka din e-post sĂ„ svarar vi snarast möjligt. info@andrachansen.org

Tillsammans gör vi skillnad, stor skillnad! 

Andra Chansen Mora Orsa hjĂ€lper till vid omplacering, chip och kastrering av frĂ€mst hemlösa katter.  Vi jobbar Ă€ven med vilda djur i samarbete med viltjouren. www.rattviksviltjour.se Vi finns i Mora och Orsa med omnejd men hjĂ€lper Ă€ven till pĂ„ annan ort. Furudal, RĂ€ttvik, Boda, Älvdalen, Malung, SĂ€len, Dala-JĂ€rna för att nĂ€mna nĂ„gra. Vi har ett samarbete med SolglĂ€ntans Katthem i Vallentuna och nĂ„gra av vĂ„ra hemlösa har fĂ„tt hjĂ€lp att hitta nya hem via Java Whiskers kattcafĂ©.


OM OSS - föreningen bildades 2017 men vi har jobbat i mindre omfattning sedan 2011. Vi har omkring 80 stödmedlemmar, omkring 30 aktiva volontĂ€rer i fĂ€ltgruppen och flera arbetsgrupper som jobbar med olika insatser. Föreningen har tillstĂ„nd att jobba med katter och kaniner i dagslĂ€get. LĂ€nsstyrelsen granskar vĂ„rt arbete och vi utbildar volontĂ€rerna enligt Jordbruksverkets krav. 

Vi jobbar med att hjĂ€lpa hemlösa katter fĂ„ vĂ„rd och hitta nya hem. Ibland gĂ„r det fort och ibland tar det vĂ€ldigt lĂ„ng tid. Katter som vĂ€ntar pĂ„ sitt nya hem bor i jourhem, i egna rum eller tillsammans med familjen dom bor hos. Det fĂ„r ta den tid det tar! Vi har flera exempel pĂ„ oönskade missar som till slut, efter lĂ„ng tid fĂ„r sitt föralltidhem. DĂ„ Ă€r lyckan och glĂ€djen stor! Varje katt lĂ€mnar stora tassavtryck i vĂ„ra hjĂ€rtan och ingen Ă€r mindre vĂ€rd Ă€n nĂ„gon annan oavsett Ă„lder eller skick. 

All verksamhet sker pĂ„ ideell basis! Alla volontĂ€rer stĂ€ller upp pĂ„ sin fritid och nĂ€r det finns möjlighet. Vi har inga statliga eller kommunala stöd vilket betyder att vi sjĂ€lva mĂ„ste jobba för att fĂ„ in varenda krona. Vi Ă€r beroende av ert stöd via gĂ„vor till föreningen. GĂ„vor kan vara pengar men coksĂ„ mat, sand, filtar eller begagnade klöstrĂ€d och transportburar. 

Samarbete & Sponsorer

ABF

VÄra kurser, förelÀsningar och övriga arrangemang sker i samarbete med ABF

Tusen tack!! Aprilia Design
Vi Àr vÀldigt glada över stöd frÄn Aprilia Design som för andra Äret stöttar föreningens arbete.

https://www.apriliadesign.se/

Agria katt

Ombud Annica Hacke Berg
E-post annika.berg@dalarnas.se 
Telefon 0250-22116 070-4284297

SolglÀntans kattpensionat och Kattfonden

Vi samarbetar med SolglÀntans Kattpensionat och Kattfondens insamlingsstiftelse för hemlösa katter. SolglÀntans butik Katt Katt! och Kattfonden sÀljer Àven vÄra band Hemlös inte Hopplös. Vi finns med i Kattfondens almanacka dÀr försÀljningen ger ett stort stöd till vÄr verksamhet.

HjÀlp oss hjÀlpa!

Köp gÀrna kattfondens almanacka av oss. Varje krona gÄr till katterna! BestÀll genom att skicka ett mail till oss info@andrachansen.org eller köp ditt ex hos DjurlÀkarn i Orsa. 120 kronor plus porto

Anicura

Vi samarbetar med Anicura Falun, BorlÀnge och Ludvika för att erbjuda vÄra intagna katter god vÄrd och framförallt kastreringar.