Välkommen till Andra Chansen Mora Orsa

MĂ„nadsgivare

đŸŸGĂ„ in pĂ„ din internetbank och sök "Andra Chansen" skicka pm med önskat belopp. Eller....

đŸŸFör att fĂ„ blankett för utskrift skicka din e-post sĂ„ svarar vi snarast möjligt. info@andrachansen.org

Tillsammans gör vi skillnad, stor skillnad! 

Andra Chansen Mora Orsa hjĂ€lper till vid omplacering, chip och kastrering av frĂ€mst hemlösa katter.  Vi jobbar Ă€ven med vilda djur i samarbete med viltjouren. www.rattviksviltjour.se Vi finns i Mora och Orsa med omnejd men hjĂ€lper Ă€ven till pĂ„ annan ort. Furudal, RĂ€ttvik, Boda, Älvdalen, Malung, SĂ€len, Dala-JĂ€rna för att nĂ€mna nĂ„gra.

OM OSS - föreningen bildades 2017 men vi har jobbat i mindre omfattning sedan 2011. Vi har stödmedlemmar och omkring 20 aktiva volontÀrer i fÀltgruppen och flera arbetsgrupper som jobbar med olika insatser. Föreningen har tillstÄnd att jobba med katter och kaniner i dagslÀget. LÀnsstyrelsen granskar vÄrt arbete och vi utbildar volontÀrerna enligt Jordbruksverkets krav. 

Vi jobbar med att hjÀlpa hemlösa katter fÄ vÄrd och hitta nya hem. Ibland gÄr det fort och ibland tar det vÀldigt lÄng tid. Katter som vÀntar pÄ sitt nya hem bor i jourhem, i egna rum eller tillsammans med familjen dom bor hos. Det fÄr ta den tid det tar! Vi har flera exempel pÄ oönskade missar som till slut, efter lÄng tid fÄr sitt föralltidhem. DÄ Àr lyckan och glÀdjen stor! Varje katt lÀmnar stora tassavtryck i vÄra hjÀrtan och ingen Àr mindre vÀrd Àn nÄgon annan oavsett Älder eller skick. 

All verksamhet sker pÄ ideell basis! Alla volontÀrer stÀller upp pÄ sin fritid och nÀr det finns möjlighet. Vi har inga statliga eller kommunala stöd vilket betyder att vi sjÀlva mÄste jobba för att fÄ in varenda krona. Vi Àr beroende av ert stöd via gÄvor till föreningen. GÄvor kan vara pengar men coksÄ mat, sand, filtar eller begagnade klöstrÀd och transportburar. 

Samarbete & Sponsorer

ABF

VÄra kurser, förelÀsningar och övriga arrangemang sker i samarbete med ABF

Tusen tack!! Aprilia Design
Vi Àr vÀldigt glada över stöd frÄn Aprilia Design som för andra Äret stöttar föreningens arbete.

https://www.apriliadesign.se/

Agria katt

Ombud Annica Hacke Berg
E-post annika.berg@dalarnas.se 
Telefon 0250-22116 070-4284297

SolglÀntans kattpensionat och Kattfonden

Vi samarbetar med SolglÀntans Kattpensionat och Kattfondens insamlingsstiftelse för hemlösa katter. SolglÀntans butik Katt Katt! och Kattfonden sÀljer Àven vÄra band Hemlös inte Hopplös. Vi finns med i Kattfondens almanacka dÀr försÀljningen ger ett stort stöd till vÄr verksamhet.

HjÀlp oss hjÀlpa!

Köp gÀrna kattfondens almanacka av oss. Varje krona gÄr till katterna! BestÀll genom att skicka ett mail till oss info@andrachansen.org. 120 kronor plus porto

Anicura

Vi samarbetar med Anicura Falun, BorlÀnge och Ludvika för att erbjuda vÄra intagna katter god vÄrd och framförallt kastreringar.