Svartbergets hemmelighet

Svartbergets hemmelighet er en spennende historie om Frida, den nye jenta på stedet, og Lisbeth, som bor under det stupbratte Svartberget. Eivind går i klassen over, og er nysgjerrig på den nye jenta. Hva driver hun og Lisbeth med der oppe ved berget? Og er det sant at det fins en skatt der? Alle trekkes mot Svartberget med sine hemmeligheter, samtidig trekkes de mot hverandre...

Omslag: Malgorzata Piotrowska

Les mer

Lansering

Åtte sterke jeg-fortellinger om jenter på terskelen til voksenlivet. I skyggen av miljøtrusler gjelder det å redde seg unna farlige menn i Zimbabwe, skaffe seg mat og frihet i Bangladesh, redde skilpadder i Australia. Også norske Erle oppdager at det kreves mye av den som ønsker å være dronning på Kings's Road.

Omslag: Malgorzata Piotrowska

Les mer

Lanseringa av årets bøker fant sted i den fullsatte Sølvsalen i Krona på Kongsberg den 12. september. Arrangementet var åpent for alle. Kongsbergs sjette og sjuende klasser var blitt spesielt invitert. Arrangør: Kongsberg bibliotek

Kortreiste bøker

Tussilago forlag ble startet i 2010. Forlaget vil være et lite lys i den litterære skråninga.

Forlaget trykker bøkene i Norge, så kortreist som mulig. Malgorzata Piotrowska, som har lagd omslagene til årets bøker, bor i Bærum. Ansvarlig for trykk  er Zoom Grafisk AS i Drammen og innbinding ble gjort av Bokbinderiet Johnsen i Skien. Mette Martinsen har lagd sats, og hun bor også i Kongsberg, der Tussilago forlag holder hus.

Tussilago forlag er stolte av å bidra med to flotte utgivelser til årets bokhøst. Svartbergets hemmelighet av Lise Knudsen er en spenningsroman, mens Dronning på King's Road av Øistein Hølleland, er en ny samling noveller/fortellinger.

Les mer