Friluftslivets dag, Landeparken søndag 3 sept.

Igjen arrangerer Sarpsborg Idrettsråd Friluftslivets uke 2017. Uka er lagt til uke 36, med storslagen start med Friluftslivets dag, søndag 3 september i Landeparken. Her vil speidere ha leir hele helgen, og parken vil yre av liv, med gratis tilbud til alle som har lyst. Her er noe av det som allerede er klart: Fiksing, kanopadling, stolpejakt, sykling, gudstjeneste, Førstehjelp, DNT Barnas Turlag, Geologiforeningen har gullgraving, bueskyting. Jobber med å få til et dyreskue, hvor vi kan oppleve mange dyr på nært hold. Pluss mye, mye til! Sett av søndag 3 september fra 12-15, Landeparken. Program vil bli delt ut på skolene

Spørsmål til Idrettsrådet?
Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

Godt besøkt fellesmøte 8 februar. Last ned infobrosjyren om ordningene

 

Sarpsborg Idrettsråd inviterte alle idrettslag til fellesmøte på Skjeberg Sportsklubbs hytte 8 februar. Det var inspirerende å se at 45 personer møtte til nyttig info om økonomiske støtteordninger.

NB! Trykk på lenken nederst i artikkelen, for å laste ned informasjonsbrosjyren vi har laget!

 1. Skjeberg Sport informerer om sin klubb, og sitt anlegg.
 2. Inkludering i idrettslag“. Hvordan hjelpe til med å integrere barn og unge innvandrere inn i klubbene?
 3. Kommunalt driftstilskudd, i regi av kommunen, frist 1.april
 4. LAM-midler som idrettsrådet fordeler, frist 15 sept.
 5. Andre støtteordninger
 6. Eventuelt, spørsmål fra klubbene

 Og Pizza til alle!

Her er heftet vi har laget, ang.støtteordninger

Her finner du oss, Varteig Rådhus

SIR hadde styremøte på Rudskogen

Sarpsborg Idrettsråd hadde forrige uke sitt styremøte på Rudskogen, nærmere bestemt på Borg MC sitt klubblokale. Vi i idrettsrådet er ofte ute og titter på idrettsanlegg, og håper å besøke flere utover året.

Pål Tønnesen er styreleder.

Årsmøte 2016 ble gjennomført, under Jan O. Engsmyrs tydelige ledelse. Det møtte representanter fra 25 av de 89 klubbene. Vi fikk lederskifte, og ny leder er Pål Tønnesen, fra Skjeberg Sport. Han overtar som styrets leder, etter Tom Wahlgren. Tom ble takket av, og daglig leder Kjell Einar Andersen fortalte i sin takketale til Wahlgren, at han har vært en pådriver for at samarbeid mellom kommune og idrettsråd har blitt mye bedre. Vi har nå et godt og sunt samarbeidsklima, med faste samarbeidsmøter. Vi takker Tom Wahlgren for en meget god innsats for Sarpsborgidretten. Vi ønsker Pål lykke til med det svært viktige arbeidet med å jobbe for Sarpsborgsidrettens 17000 medlemmer!

Protokollen fra årsmøtet legges ut så snart den er underskrevet.

Saksliste til årsmøte

Valgkomiteens innstilling til nytt styre

Handlingsplan og budsjett 2016

Årsberetning 2015

 

Ledermøte Hafslund IF

Sarpsborg Idrettsråd inviterte til Ledermøte, mandag 17 oktober  på Hafslund IFs klubbhytte.  Hver klubb kan møte med 4 representanter. Her vil bl.annet annleggsplanen bli revidert. Handlingsplanen for 2017-20 ble godkjent. I tillegg skal det bl.annet satses på å få flere unge inn i styrerommene våre! Vi fikk besøk bl.annet fra Hilde Stokke, leder i Østfold Idrettskrets styre.

Handlingsplan 2017-2020

Anleggsplanen 2017-2020

Invitasjon og saksliste ledermøte 17 okt 

Inspirerende film!

Sarpsborg Idrettspark

Idrettsrådet har planer om å opprette en Sarpsborg Idrettspark, i området rundt stadion. Både i Dumpa, ved skateparken, og på kunstisflaten, håper vi å kunne skape aktivitet, og møteplasser for Sarpsborgs befolkning. Plasseringen er unik, rett ved skoler, barnehager og bare noen få hundre meter fra byens torg. Nå er vi engasjerte, i å prøve å påvirkle bystyret til å si nei til etablering av boliger i dette området. Bystyret skal ta stilling til dette, nå torsdag 15 juni. Hvis det bygges flere sosiale boliger, vil dette forhindre oss fra å utvikle området, slik både idretten, skoler, barnehager ønsker.

Cricketklubb i Sarpsborg!

Nå skal det startes opp en Cricket-klubb i Sarpsborg! Idrettsrådet påtar seg oppgaven, og skal prøve å få klubben til få etablert seg. Cricket er en idrett, som er i stor vekst, og i Oslo spilles det full serie i 4 divisjoner! Nå er det feks flyktninger fra Afghanisatn som er i full gang med treninger i Dumpa, og på Sandbakken. Vi håper at det skal bli Dumpa som blir fast Cricketbane, i det vi håper blir Sarpsborg Idrettspark. Og neste uke satser vi på å kune gi info om treningstider, og hvem som vil være ansvarlige for klubben. 

Treningstid ?

Fordeling av treningstid i kommunale anlegg.

 Tildeling av treningstid for sesongen 2017/2018 er nå ferdig. Her kan du gå inn, og se hvor og når, din klubb har fått tid:

Her er forslaget:

Klagefrist er 26 mai!

Etter behandling av innspill vil endelig fordeling av treningstid være tilgjengelig på nett 12. mai. Merk: Det er foreløpig ikke fordelt tid til alle privatpersoner eller grupperinger/foreninger som ikke er registrerte idrettslag..Ved spørsmål, kontakt servicetorget på tlf. 69 10 80 00.

Et positivt årsmøte 2017

 ÅRSMØTE 2017 for Sarpsborg Idrettsråd ble gjennomført Torsdag 23 mars i Bystyresalen, Sarpsborg Rådhus. 45 representanter var tilstede.

På bildet ser vi Daglig leder Kjell Einar Andersen, avtroppende nestleder i styret, Grete-Karin Bjørnerud og Styret leder Pål Tønnesen.Grete-Karin har vært i styret helt siden 2004, og har vært til uvurdelig hjelp gjennom alle disse årene.

HER ER INNKALLINGEN TIL ÅRSMØTET

Årsmøtepapirer Innstillinger 2017

Årsmøtepapirer Årsmelding 2016

Årsmøtepapirer handlingsplan 17- 20

Årsmøtepapirer årsplan og budsjett 2017

Årsmøtepapirer Valgkomiteens innstilling

Årsmøtepapirer Regnskap 2016


 

 

 

Hva må du vite ang ny medlemsregistrering?

"Inkludering i idrettslag"

Vi er jo deltager i NIF sitt prosjekt som kalles "Inkludering i idrettslag". Vi venter spent på hvilken sum vi vil ha til rådighet, dette vil avklares i løpet av mars. Til de som var på møtet vårt på Skjeberg Sport, her er søknadsskjemaene som dere skal bruke, ang. støtte til tiltak for å inkludere innvandrerungdom inn i Sarpsborgidretten. mer info vil komme!

Søknadsskjema for prosjekter opp til 25000,-

Søknadsskjema for prosjekter over 25000,-

 

Verdenslaget har faste treninger hver lørdag på Borgenbanen!

VERDENSLAGET MED FASTE TRENINGER i SARPSBORGHALLEN HVER LØRDAG kl 14.00

Verdenslaget, hvor unge  kan være med på åpne treninger, gratis! Borgen IL stiller med Abbi som trener

 NB! All info legges på facebooksiden, som heter Verdenslaget Sarpsborg

 

SARPSBORG-GALLAEN 2017 ble en suksess!

SARPSBORG-GALLAEN 2017 ble en suksess! Med nesten 500 festkledde i salen.

Topp artister, mange spennende priser, herlig husband,opptreden av bl.annet Sarpsborg Turnforening og Sentrum Kampsport. Og perfekt ledet av Malin Schavenius og Markus Rosså.

 Årets talent ble Stine Wangberg, 17 år fra Varteig IL, mens Æresprisen gikk til Marit Sørensen fra Skjeberg Turn.

Dere kan se hele gallaen på sa.no. Ligger som video.

 

Gratis utlån av Kunstisen, og Svømmebassenget på Kurland skole!

Husk at vi i Sarpsborg Idrettsråd, har satt av tidspunkter for alle idrettslag, til GRATIS utlån av Kunstisen på Stadion, og ved svømmebassenget på Kurland skole. Tidspunkter er som følger: Kunstisen Sarpsborg Stadion: Tirsdager fra 17-18.00. NB! Isen åpnes i dag,7.nov!. I 2015 ble det lagt helt nytt kjølanlegg til over 20 millioner.

Svømmehallen på Kurland Skole kan lånes gratis hver Tirsdag mellom 17-19.00. Ønsker din klubb å benytte seg av tilbudet? Bruk kontaktboksen, nede til venstre som heter: "Spørsmål til idrettsrådet". Noen uker er allerede opptatt. Skriv hvilke uker som dere vil benytte dere av tilbudet, og kontaktinfo.

LAM-midler er nå fordelt.

Nå er disse midlene fordelt, og på vei ut til alle våre 90 idretttslag.

NB! Alle skal nå ha mottatt e-post. Den blir IKKE sendt ut som brev. Denne e-postadressen har vi hentet fra idrettsregistreringen. Er den feil, er det hver klubb som selv må redigere denne inne på sportsadmin.no

Det fordeles som før, med 75% til direkte medlemsstøtte, etter antall medlemmer som klubben har. De siste 25% fordeles etter søknader fra klubbene. I 2016 er totalsummen på 3.393.306,-. Medlemsstøtte utgjør da 2.544.979,-

NB! I år fordeles dette, etter Idrettsforbundets medlemsregistrering. Derfor bør dere i år IKKE sende inn medlemslister!

TRYKK HER FOR SØKNADSSKJEMA OG INFO

 

Friluftslivets Uke 4.-10. september 2016

Friluftslivets uke 2016!

Vi i idrettsrådet, har overtatt ansvaret for Friluftslivets uke. I år kommer den i perioden 4-11 september. Vi starter opp med Friluftslivets dag, søndag 4. sept. Denne gang skal hele arrangementet legges til GLENGSHØLEN! Her vil det bli stor aktivitet, bl.annet åpning av nytt Frisbee-anlegg, Månedens tur og mye mye mer. Starter opp med gudstjeneste i det fri kl 11.30. Arrangementet åpner kl.12.00. ! Mer info vil komme, og program vil bli delt ut til alle skolelever i barneskolene. Videre vil uken avsluttes med ALLIDRETTDAGEN i KULÅS, lørdag 10.september!

 

Vennskapsbybesøk fra Forssa, Finland og Betlehem, Palestina

I pinsehelgen 14-17 mai arrangerte vi  VENNSKAPSBYSTEVNE i byen vår!

Hele pinsehelgen, inkludert 17-mai, har Idrettsrådet og flere klubber vært aktive. Vi har hatt staselig besøk fra Forssa,Finland, og fra Betlehem, Palestina. Dette var unge idrettsutøvere, med vekt på fotball, innebandy og svømming. Vi fikk hjelp fra FK Sparta Sarpsborg, Sarpsborg Innebandyklubb og SIL svømming. Deltagerne fra Finland bodde på St. Olav vgs, mens Betlehem bodde på Stenbekk Leirsted.

De unge fra Finland fikk til og med delta på Russefrokosten, sammen meed St. Olav-russen!. Alle deltagerne fikk gå helt først i 17-maitoget gjennom byen vår. Det ble arrangert fotballturnering på Spartabanen, svømmeleker i Sarpsborghallen, og Innebandyturnering samme sted.

Mandag var alle med på Insipiria Sciencesenter, før bussene gikk videre til  "Klatring på grensen". Her var også de klubbene som hjalp til å arrangere, med som deltagere. Søndag 15 var det Drop In i Sarpsborghallen, langt utover den flotte "sommerkvelden", og her deltok også Sarpsborg Bordtennisklubb med tre bord. Full fart hele kvelden!

Jubileumsmagasin og nytt stolpekart til alle postkasser!

Jubileumsmagasin og nytt stolpekart til ALLE postkasser i Sarpsborg!

I forbindelse med vårt 70-årsjubileum, har vi laget et magasin med masse spennende lesestoff om Sarpsborgidretten. Til å dele ut i alle de 24000 postkassene, har vi fått hjelp fra våre idrettslag. Litt av en logistikk! I tillegg deler vi også ut helt nytt stolpekart, med 150 nye stolper klare til å bli funnet av ivrige stolpejegere.

VERDENSLAGET-BERGESEN er etablert!

Verdenslaget- Bergesen har startet opp sine treninger!

Borgen IL, Sarpsborg Fotballklubb og Idrettsrådet har nå startet opp et fotballlag som skal hete Verdenslaget-Bergesen. Dette er et gratis fotballtilbud, mandager mellom 15.30-16.30 Treningene vil foregå BÅDE på SFK anlegget på Kurland, og på Borgenbanen. veldig positivt med et så fruktbart samarbeid mellom to aktive klubber i byen vår. Vi retter oss spesielt mot ungdommer mellom 15 år og oppover. Her er det også plass til de litt eldre. Vi håper bl.annet innvandrerungdom vil trekke mot dette tilbudet, og gi dem en aktiv fritid. Navnet Bergesen kommer av at vi har vært så heldige å få noe midler fra Bergesensstiftelsen i Oslo! Det er vi svært takknemlige for!

Her kan de skaffe seg venner, holde seg i bevegelse, og skaffe seg et miljø hvor de kan integreres inn i Sarpsborgsamfunnet. VELKOMMEN til alle som har lyst!

 • Folk i Form til tusen

  Folk i Form til tusen

 • Drop In

  Drop In

Endre teksten og bilde ved å klikke på Rediger i rammen

Ny stolpejakt i august!

Hurra, nå er det klart, at vi i august starter opp igjen med den populære stolpejakta! Mange har savnet denne fantastiske kombinasjonen med trim, og i tillegg bli kjent med nye steder i kommunen vår. Denne gangen skal vi også engasjere mange skoler, så stolpene plasseres i nærområdene rundt skoler, i hovedsak. Vi håper dette kan inspirere til aktiv uteskole, og at lærerne derfor vil ha et enkelt opplegg, nær skolen. Flere detaljer kommer vi i idrettsrådet nærmere tilbake til..

Allidrettsdagen 2017 er 9 sept!

Høstens vakreste eventyr, den tradisjonsrike ALLIDRETTSDAGEN, vil bli arrangert i Kulås lørdag 9 september! Håper idrettslag setter av denne dagen, slik at vi kan få vist fram flest mulig klubber og lag i idrettsbyen Sarpsborg. Og som alltid garanterer vi SOL og pent vær.

Samordnet registrering, fristen var 30 april

Les deg opp om samordnet registrering. Frist 30.april

Husk at alle klubber skal ha levert inn tall til samordnet registrering. Og fristen er nå 30 april.

Les deg opp på linken

KULÅSJOGGEN HVER MANDAG!

Foto: Tom Gunnar Eliassen

 

 

 

Nå starter kulåsjoggen opp igjen! 

 Nå er det start for SIL Friidretts  KULÅSJOGGEN hver mandag kl.18.30!

• 2,6 km (en runde) eller 5,2 km. Registrering av tid med flott lystavle!

• Prøve de nye bocciabanene, eller leke seg i fontenen?

Nå er idrettsparken i Kulås ferdig – med treningsapparater, bocciabaner, joggeløyper og vannfontene!

Tilskuddsordninger kultur, idrett og nærmiljøanlegg. Frist: 1.april

Husk at fristen for å søke midler fra kommunen, er 1.april!

 MANDAG 27.Mars, satt vi tilgjengelig for klubbene på rådhuset, hvis de trengte hjelp til å fylle ut søknaden. Flere klubber dukket opp.

Viktig at klubben allerede nå, har medlemslister klare. Og at klubbstyre går bredt ut i klubben, og ser om det kan være prosjekter det kan søkes midler. Gå inn på lenken under, og les deg opp.

TRYKK HER FOR INFO OM ORDNINGEN!

https://www.sarpsborg.com/kultur-og-fritid/tilskuddsordninger/#open-accor=tilskudd-til-rusforebyggende-arbeid

Til søknadsskjema.

NB! Vår LAM-ordning har frist som vanlig: 15 september -17.

 

STOLPEJAKTA ER AVSLUTTET!

Etter å ha plassert ut 1000 stolper siden 2013, er den populære stolpejakta nå avsluttet! Idag, 3 januar 2017, viser oversikten at minst 115 sarpinger klarte alle 1000! Og at der har vært ca 1500 registrerte stolpejeger som har registrert flere hundretusen stolper! Skoler, barnehager, trimgrupper, symøter, sykkelgjenger, ektepar og vennegjenger har vært ute og jaktet stolper i snart 4 år! Mange har gjort det for å bli bedre kjent i Sarpsborg, andre for å få en bedre helse, mens andre liker å se det som en konkurranse. Vi er stolte av å ha levert et prosjekt som har blitt så godt tatt imot av sarpingene.

Ang spørsmålet om det kan videreføres, er det ingenting som er avgjort. Prosjektet koster endel penger, og er avhengig av entusiaster og sponsorer som kan hjelpe til med å sette ut stolper, ta de inn, ta kontakt med grunneiere, lage kart, dataansvarlig, følge opp på hjemmesider og facebook. Men vi jobber med flere løsninger, for å kunne tilby en eller annen form for stolpejakt videre, om enn ikke i samme omfang. Takk for innsatsen, stolpejegere! På bildet kan dere se alle kartene som vi har levert i disse årene

Allidrettsdag lørdag 10 september

 

Klubber og lag gjennomførte Allidrettsdagen i Kulås lørdag 10 september 2016. 25 klubber fikk vist seg fram. Sol og pent vær, hjalp til, slik at det ble en svært vellykket dag. Fikk til og med besøk av Jonas Gahr Støre og ordføreren vår.

 

Utsiktstårnet på Appelsintoppen er åpnet!

Endelig står det 17 meter høye utsiktstårnet åpent for alle!

 

Utsiktstårnet og rasteplassen på Appelsintoppen er nå klargjort for bruk. SIL  vil benytte anledningen til å takke store og små sponsorer og bidragsytere. Uten deres velvilje hadde aldri denne rasteplassen og utsiktstårn i Sarpsborgmarka blitt bygd!!!
Søndag 28. august  åpnet ordfører sammen med to skolebarn fra Lande og Kurland tårnet.
Program for dagen: Åpningsseremoni, prøvetur i tårnet, grillede pølser til barna, sosialt samvær og du kan gå videre på dagens tur når du vil.
Tur- og Lysløypekomiteen ønsker alle VELKOMMEN TIL APPELSINTOPPEN.

HVA FIKK KLUBBEN I MOMSKOMPENSASJON?

Her er en liste over alle idrettslag i landet. Dette vil klubbene få igjen, i henhold til reglementet rundt momskompensasjon.