Möbler & rum från Modenese Gaston för The English Bedroom Möbler & rum från Modenese Gaston för The English Bedroom

Modenese Gaston

är vår tillverkare av exklusiva möbler i av yppersta kvalitet i Italiensk design & tillverkning. Fabriken ägs av familjen Modenese sedan 1818 i 7:de generationen. Redan under andra världskriget började de exportera sitt otroliga hantverk och barock möbler i massivt trä har varit deras specialitet genom åren. Här hittar du allt från stolar, bord, soffor, sängar  - men även hela rum inklusive väggpaneler för och matsalar, sovrum, badrum, kontor och klädkammare, tillverkade av enbart naturliga material enligt den traditionell teknik.

Modenese är kunniga och gör allt från ambassader & hotell till yatcher och walk-in-closets. Nu mera har de kontor i 7 länder och återfinns i hela världen och i och med detta har även designen vidgats. Det här är lyx kvalitet i yppersta klass och oavsett om du har är en privat villa i Arabemiraten eller en lägenhet i Åmål så kan du få den inredd i den högsta kvalitet på inredning så går att få genom Modenese Gaston - Allt är möjligt!

Kontakta oss för offert och måttagning! Priset för måttagning, ritningar och offert är 25000:- + moms.

 
Här hittar du en video som visar tillverkningen

Här kan du se en video som visar installationen

Sovrumsmöbler från Jonathan Charles UK för The English Bedroom Sovrumsmöbler från Jonathan Charles UK för The English Bedroom

Jonathan Charles

är våra leverantör av handgjorda engelska möbler med bord som specialitet men med kunnighet inom i princip alla områden och stilar. Jonathan Sowter vision som möbeldesigner var att skapa klassiska engelska möbler liksom fina antika reproduktion och att erbjuda dem till hela världen. Företaget startade 2004 med 10 anställda och har idag en personalstyrka på över 1300 personer. DE har bland annat ett eget gjuteri för handtag, lås & gångjärn. De utgår från antika original, men med modern funktion utan att hantverket går förlorat och framför allt annat utan att kvaliteten går förlorad.

Jonathan Charles är först och främst engelska kvalitets möbler!

 

Film som visar hantverket hittar du här

Sovrumsmöbler från Hand Made in UK för Manorstyle Sovrumsmöbler från Hand Made in UK för Manorstyle

Hand Made in UK

Här hittar du utsökta handgjorda möbler från UK & England. Massiva trämöbler fanerade i idegran, mahogny, valnöt eller ek med mängder av olika typer av finish. The real thing om du så vill, lantligt, klassiskt och genuint med läder toppar. Stolar, soffor, fåtöljer, Chesterfield ja alla tidlösa modeller finner du här. Här finns reproduktioner från Regency, Georgian, Victorian & Chippendale stil men även moderna möbler för TV & HiFi möbler men i en gammal antik stil. Bibliotek, restaurang, kontor eller puben - alla har något att hitta i det här sortimentet av engelska kvalitets och stil möbler.

Vill du se mer av deras möbler så kika in här

Sovrumsmöbler från LSB för The English Bedroom Sovrumsmöbler från LSB för The English Bedroom

LSB

är vår leverantör av handgjorda möbler i massivt trä med olika typer av fanering eller i massiv mahogny. Allt gjort av kunniga och skickliga hantverkare och importerat av oss från UK. Valnötsrot är deras specialitet men även massiv mahogny.

Från denna leverantör hittar du himmelssängar, handsnidade mahogny sängar, slädsängar, shabby chic fransk stil sängar, målade sängar, sängbord , byrå, toalettbord, garderober, Armoires, mahogny och valnöt skrivbord, dator skrivbord, dokumentskåp , bokhylla, kontorsstolar, CD förvaring lounge möbler inklusive hörn TV står, widescreen TV enheter, speglar, lampa bord, soffbord, matbord och stolar, skänkar och vitrinskåp och bokhyllor i både mahogny och valnöt för matsalen. Klassiskt, traditionellt och handgjort i lantlig genuin engelsk stil.

Säng från Marshbeck för TheEnglishBedroom Säng från Marshbeck för TheEnglishBedroom

Marshbeck

har gjort klassiska genuina traditionella engelska möbler i över 30-år i Suffolk. Special området är antika replikationer i idegran, mahogny & valnötsrot. Det mesta kan måttanpassas efter dina behov.
Engelska möbler - Made in Suffolk

Säng från Titchmarsh & Goodwin för TheEnglishBedroom Säng från Titchmarsh & Goodwin för TheEnglishBedroom

Titchmarsh & Goodwin


har gjort klassiska genuina traditionella engelska möbler i mer än 90-år i sina verkstäder i Ipswich, Suffolk. De har ett oerhört kompetent team av hantverkare, möbelsnickare, snidare, förgyllare & polerare som gör kvalitets möbler i ek, valnöt, björk, lönn med mera. De har producerat mer än 45.000 olika modeller med allt från från enkla ek soffbord och köksskåp till fullt utrustade, panelklädda bibliotek i flera träslag. Alla möbler är byggda för att hålla i generationer - det är framtidens antikviteter du köper här ifrån idag.
Engelska möbler - Made in England

För mer bilder och modeller kika in här

Möbler från Manorstyle Möbler från Manorstyle

Låt oss designa och bygga din drömmöbel!

Ibland är det svårt att hitta den perfekta möbeln, oavsett om det beror på att allt annat i rummet är antikviteter eller för att det måste ha särskilda detaljer eller mått – då kan vi hjälpa dig. Du är varmt välkommen att diskutera dina behov med oss och vi kommer att hjälpa dig med råd och rekommendationer om så behövs. Du kommer få detaljerade ritningar för varje produkt och om de behöver justeras för vi en diskussion med dig & med våra professionella hantverkare, vilka du får godkänna innan några ändringar görs.Detta är en självklar service som alltid ingår.

Skräddarsydd design

Eftersom varje möbel görs från grunden, kan vi skapa i princip vad som helst du vill ha från en panel bibliotek till ett fullt utrustat sovrum eller walk-in-closet, från den mest glamorösa av fanerade cocktail skåp till den enklaste av rustika långbord.

Ibland är det svårt att hitta den perfekta möbeln, oavsett om det beror på att allt annat i rummet är antikviteter eller för att det måste ha särskilda detaljer eller mått – då kan vi hjälpa dig. 

Du önskar och vi levererar - ja det kostar, men det är så underbar kvalitet och du kan följa processen! Nej de här möblerna görs inte i England och designern är svensk! Vilket underlättar för Dig och oss då vi kan låta dig få informationen direkt från hantverkaren utan att vi översätter. Leveranstiden varierar beroende på arbetsbelastning och produkt men räkna med minst 5 månader.

Per kan ändra befintliga konstruktioner, skala upp dem, skala ned dem eller skapa en bit från grunden för att passa in i ditt hem. Det kan vara möbler i trä, i sten eller för att få identiska replikationer som stämmer i färg med redan befintliga antikviteter– polysterin.

Kontakta oss idag på +46 070-45 47 465 eller themanorstyle@gmail.com för att få reda på hur vi kan skapa skräddarsydda möbler för just dig.

Måttbeställda och specialbyggda möbler

Special och måttbeställda möbler är tyvärr inte möjliga att returnera och köpet går inte att ångra. Att din möbel är specialbeställd betyder att du fått den antingen måttanpassad, färganpassad eller klädd i önskat tyg och att den handbyggts just för dig och de byggs då antingen av vår egen designer eller av någon av våra tillverkare, i England eller Filippinerna för din räkning. Det innebär att du i princip kan beställa precis den möbel du önskar, vi sänder över dina önskemål och får en skiss eller liknande tillbaka. Med skissen får du en offert och om denna godkänns av dig, så görs beställningen. 

Vi tar en handpenning om 50% i förskott och resterande faktureras efterleverans.

Godstransporter

 Ta dig tid att inspektera alla fraktade möbler objekt noga för att hitta eventuella skador som kan ha uppstått under transporten och kontakta oss omedelbart. Anspråk angående fraktskadade objekt måste göras inom 7 arbetsdagar. Tyvärr anspråk på fraktskador som inkommer efter 7 arbetsdagar inte accepteras och är inte returnerbara. 

Felaktiga leveranser

 Om nu av någon anledning din möbel inte levereras i rätt storlek,färg eller detaljer enligt din beställning så byter vi naturligtvis ut det utan kostnad. Vänligen kontakta oss omedelbart om detta händer så att vi kan ersätta din möbel snabbast möjligt. 

Leveranstider

Det tar minst 12 veckor att bygga en möbel och sedan tar frakten mellan 3-6 veckor. Om du är osäker på om det du beställer kommer att passa så kontakta oss så hjälper vi dig till en bra lösning. Manorstyle gör allt för att få dina möbler levereras i tid och på ett säkert sätt. Men ibland uppstår omständigheter utanför vårkontroll som kan resultera i en försening i produktionen eller leveransen av dina möbler. Vi gör vårt bästa för att ge så exakta leveranstider som möjligt,men beräknade ledtider är aldrig en garanti för ett specifikt leveransdatum. 

Våra möbler

är tillverkade av mahogny, idegran eller special träslag om du så önskar, men även sten eller polysterin om det är den optimala lösningen. Trä är ett naturmaterial och färgen på det varierar, det är skickligt handsnidat och byggda av möbelsnickare i England, Middlesex eller i Filippinerna. Dessa möbler är konstruerade utan bultar eller mekaniska processer. Några möbler går att demontera och är konstruerade så att de lätt kan monteras och få högstabilitet.Alla möbler provmonteras före leverans. Färger och lacker appliceras för hand och får sedan en konstnärlig slitning för att likna ett naturligt slitage & antik finish. Allt underarbete görs noggrant och klädda möbler är omklädningsbara, allt för att dessa möbler ska hålla så att de kan komma att bli framtidens antikviteter.

Förgylld säng från ReproAntique för TheEnglishBedroom Förgylld säng från ReproAntique för TheEnglishBedroom

Reproduction Antique

 är vår leverantör av reproduktioner av antika förlagor av antingen Viktoriansk modell eller franska modeller i Louis XV & XVI stil som alla är handgjorda i massivt trä med olika typer av snidade detaljer. Det mesta är gjort i massiv mahogny och antingen polerat, betsat eller målat vissa modeller är förgyllda i bladguld. Allt gjort av kunniga och skickliga hantverkare och importerat av oss från UK. 

Från denna leverantör hittar du himmelssängar, handsnidade mahogny sängar, slädsängar, shabby chic fransk stil sängar, målade sängar, sängbord , byrå, toalettbord, garderober, Armoires med andra ord det mesta för sovrummet.
Klassiskt,historiskt, antika reproduktioner i  traditionellt och handgjort i lantlig genuin engelsk stil.