Vi har intervjuet Cathrine Lien som er mor til lille Felix på snart 3 år (bildet). Felix ble hardt rammet av atopisk eksem som baby.

 

Felix

 

Bildet (under) viser før og etter innsmøring av våre produkter.

 

Barnesalve

God og nærende stellesalve.

Badeolje

Økologisk badeolje som både rengjør og gir fukt.

Nøytral Hudkrem

Unik krem som passer til alle typer sensitiv hud.

Ammesalve

En fantastisk ammesalve, som er 100% økologisk.

Doktorens anbefalte

Alt du trenger for å pleie og forebygge tørr, sår og kløende hud.

Komplett Babypakke

Inneholder alt som den nybakte mor og nyfødte trenger.

LYKKELIG SOM LITEN BLE REDNINGEN FOR LILLE FELIX

 

Med våre fantastiske produkter har Felix fått et nytt liv. Etter å ha prøvd alt og kjent seg nokså desperate, oppdaget foreldrene Lykkelig som liten. Nå har familien en lykkelig og glad gutt, som endelig har fått en normal hud og fravær fra store eksemplager. 

 

 

1. Hvor lenge har Felix vært rammet av eksem?

 

Felix har vært rammet av eksem siden han var to måneder gammel. Han ble født på våren i 2013, og var et gledelig tilskudd til familien på tre. Vi skjønte fort at det ikke ville bli like rolig og harmonisk som da storebror kom til verden, for Felix gråt og var urolig helt fra starten.

 

Da Felix var et par måneder gammel ble han plutselig rødflammete over hele kroppen. Vi tok han med på helsestasjonen, og de sendte oss på barneavdelingen på sykehuset. Det var første gangen vi fikk høre om atopisk eksem, og det ble starten på et familieliv preget av dette.

 

 2. Hvordan har hudplagene til Felix innvirket på hans nærmeste familie?

 

For meg var spesielt de to første årene til Felix utfordrende. Samtidig har det gitt meg veldig mye. For oss har mangelen på nattesøvn som følge av eksem og kløe vært veldig vanskelig. Felix var våken hele netter. Han hylte og klødde seg, og ingenting roet han ned. Jeg gikk rundt som en zombie, og mellom søvnløse netter og all oppfølgingen, klarte jeg ikke lenger å fungere i arbeidslivet.

 

I etterkant er det positivt at vi fikk tilbringe så mye tid sammen, og gitt ham den oppfølgingen som han trengte. Hadde begge foreldrene jobbet, så tror jeg ikke vi hadde klart å tilrettelegge hverdagen hans slik han krevde.

 

Mye har endret seg nå som Felix nærmer seg tre år. Han klarer å kommunisere smerten og ubehaget, og har dermed blitt roligere. Snart begynner han fulltid i barnehagen. De har vært veldig flinke til å både passe på at han bruker egen håndsåpe, blir smurt når det trengs og ikke har på for mye klær.

 

3. Hva er det som utløser eksemet hos Felix?

 

Her er det mange faktorer som spiller inn. Hvis det er fuktig, veldig kaldt eller varmt får han eksem. Sykdom er en trigger, og i tillegg har Felix alle tre atopifaktorene med allergi og astma. Det betyr at eksemet blusser opp i pollensesongen eller når har blir veldig tett. Noen matvarer er også en trigger.

 

4. Hva slags produkter har dere prøvd før?

 

Vi har testet ut det meste på markedet både av kremer fra apoteket og produkter man får på helsekost, hudpleiesalonger og bestilt på internett.

Ingen av disse gav resultatene vi håpet på, så vi gikk alltid tilbake på Apobase rød/blå. Årsaken var god pris og praktiske store pumpeflasker.

 

5. Hvordan fikk dere vite om Lykkelig som liten?

 

Jeg fikk tilfeldigvis se annonsen gjennom Facebook. 

 

6. Hvorfor valgte dere å prøve Lykkelig som liten? 

 

Vi ønsket å teste ut økologiske produkter. Inne på nettsiden var det gode produktforklaringer, tydelige innholdsfortegnelser og info om hvem og hvorfor produktene ble utviklet.

 

7. Hvilke produkter til Lykkelig som liten har dere prøvd?

 

Vi har prøvd Hudkrem Nøytral og med Lavendel, Barnesalven, Ammesalven, Doktorsalven, Doktorens Vinterkrem og Badeoljen.

 

8. Hva synes dere om produktene fra Lykkelig som liten?

 

Vi er strålende fornøyd med alle produktene, og er derfor nå abonnenter. Vi har noen klare favoritter som brukes hver dag, og det er Barnesalven som vi smører på alle eksemflekker, Hudkrem Nøytral som vi bruker på hele kroppen og Badeoljen som vi bruker til daglig vask og så klart i badevannet de dagene Felix bader.

 

9. Hvordan var det for Felix etter bruk av produkter til Lykkelig som liten?

 

For første gang i sitt snart tre år lange liv har Felix myk hud. Han har alltid hatt masse eksem over hele kroppen og har ofte blitt innsmurt med sterk kortison. Derfor har han ofte hatt ekstremt tørr hud som har flasset veldig.

 

Vi har testet ut alt som jeg vet finnes av oljer, men vi har hatt følelsen av at det bare har lagt seg utpå huden og ikke gitt det resultatet vi har ønsket. Oljen fra Lykkelig som liten har fungert og gitt Felix mykere hud.

 

Hudkremen fra Lykkelig som liten er den første kremen som har gjort huden hans myk som barnehud. Når huden er myk og flasser mindre, klør det mindre også og han er generelt en mye roligere gutt.

 

10. Hva er det dere liker best med produktene?

 

Det jeg syns er fantastisk er at vi har funnet produkter som fungerer, og som er økologiske og naturlige.  Det har vært veldig tungt for meg å bruke sterk kortison og sterke medisiner for å gi Felix en god hverdag.

 

Produktene fra Lykkelig som liten gjør huden hans myk, og forebygger tørr og sprukken hud. Eksemet kommer ikke så fort ut av kontroll. Han er fortsatt hardt rammet av atopisk eksem og har områder som vi ikke har kontroll på, men vi opplever at vi kan bruke mildere form for kortison på disse områdene fordi huden hans endelig er myk.

 

11. Hvilke Lykkelig som liten-produkter vil du anbefale andre foreldre som kjemper mot barneeksem?

 

Jeg vil absolutt anbefale Hudkrem Nøytral til hele kroppen, Barnesalve til områder med eksem, Ammesalve til fortykket hud og Badeolje både til daglig vask og bad.

 

12. Hvor kjøper du produkter til Lykkelig som liten?

 

Vi abonnerer via nettsiden. Og siden Felix er rammet av atopisk eksem får vi tilbakebetalt 90% over 1775kr per år gjennom HELFO. Dette må søkes om gjennom barnelege/hudlege.